Zeleninová jídla

Cibulový salát

Salát je při své láci a jednoduchosti vynikajícím a důstojným doprovodem k masové krmi.

10 porcí

1 kg očištěné cibule
50 g oleje
50 g cukru
20 g soli
2 g mletého pepře
30 g octa
500 g sterilovaných žampionů (bez nálevu)
100 g očištěného pórku

Cibuli nakrájenou na půlkolečka (ne příliš tenká) spaříme ve vařící vodě „na skleněnku“, tj. 2–3 minuty.

Scedíme, ihned zchladíme studenou vodou a necháme odkapat. Do takto připravené cibule přidáme sterilované žampiony, jemně nakrájený pórek, zalijeme olejem, ochutíme kořením, cukrem a octem. Salát dáme do lednice na chvíli odležet.

Ohodnoťte tento recept: 

73 hlasů

Další recepty Celý díl