Ananasové řezy


Tento recept prověřil komplet celý štáb – po ananasových řezech se jen zaprášilo!
korpus
2 vejce
250 g krupicového cukru
300 g hladké mouky
1 ½ kávové lžičky sody bikarbony
1 konzerva ananasu (do 500 g včetně nálevu)
Vejce vyšleháme s cukrem, vmícháme mouku se sodou a na kostičky nakrájený ananas i se šťávou. Dobře promícháme a vlijeme na plech vyložený pečicím papírem nebo vymaštěný a vysypaný hrubou moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 15 minut, dorůžova. Ještě na teplý korpus nalijeme polevu – viz níže.
poleva
125 g ztuženého rostlinného tuku (Ceres)
200 ml 33% šlehačky
200 g moučkového cukru50 g strouhaného kokosu
50 g mletých ořechů
1 vanilkový cukr
Tuk, šlehačku a cukr vložíme do kastrůlku a dáme vařit. Od bodu varu vaříme 5 minut. Poté přidáme kokos, ořechy a vanilkový cukr, vaříme ještě 3 minuty. Polevu nalijeme na ještě teplý upečený koláč. Necháme ztuhnout a krájíme řezy.
Chceme-li řezy ještě vylepšit, můžeme polevu sem tam pokapat rozpuštěnou čokoládou.
Ohodnoťte tento recept: