Mrkvová polévka se smetanou


Zařaďte do svého jídelníčku mrkvovou polévku! Jejích variant může být nespočet, stejně jako dýňové polévky. Obě zeleniny dokážou přijmou a zároveň se snoubit s výraznými chutěmi muškátového oříšku, zázvoru, kardamomu, citronu, chilli...
8 porcí
400 g mrkve
1 větší cibule
olivový olej
2 lžíce cizrnové mouky
1 l zeleninového vývaru
200 ml smetany ke šlehání
sůl
muškátový oříšek
1 citron
80 g slunečnicového semínka opraženého na sucho
Mrkev a cibuli nakrájíme a opečeme na olivovém oleji, zasypeme cizrnovou moukou, osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme, až je mrkev zcela měkká. Poté rozmixujeme, zjemníme smetanou, dochutíme solí, muškátovým oříškem, citronovou šťávou a kůrou. Podáváme s nasucho opraženými slunečnicovými semínky.
Ohodnoťte tento recept: