Hruškový krambl s perníkem, mandlemi a čokoládou
Ouu, jednoduchý, přitom skvostný a efektní dezert i pro cukrářské benjamínky.
6-12 porcí
4 hrušky
1 citron
4 cl rumu
120 g perníku na vaření
80 g chleba žitného nebo jiného staršího pečiva
100 g másla
100 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
50 g mandlí (předem namočených, alespoň hodinu, nejlépe přes noc)
50 g kvalitní čokolády
Očištěné hrušky, bez jádřinců, nakrájíme na kostičky, promícháme s citronovou šťávou a kůrou a rumem a necháme marinovat.
Perník a chléb nastrouháme nebo nadrobíme, konečky prstů promícháme se změklým máslem, třtinovým a vanilkovým cukrem a nasekanými mandlemi.
Do zapékacích misek vkládáme porci marinovaných hrušek, zasypeme drobenkou, do středu vložíme ½ kostičky čokolády a ve vyhřáté troubě zapečeme při 200 °C dokřupava.
Ohodnoťte tento recept: