Polévky
Houbový krém


Evergreen pro milovníky hub, kteří mají i mimo sezónu zmražené houbové zásoby.
6-8 porcí
500 g směsi čerstvých nebo zmražených lesních hub
100 g másla
2 šalotky
2 menší brambory
asi 1,5 l zeleninového vývaru
250 ml 33% smetany
mletý nebo drcený kmín
mletý pepř
sůl
krutony z kváskového chleba
kostičky ze 4 krajíců kváskového chleba
sádlo na opečení
na podávání
zakysaná smetany
pažitka
Na rozpuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou šalotku a na kostičky nakrájené brambory, poté přidáme houby (pokud máme mražené, tak předem rozmrazíme), osmahneme, zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme kmín, osolíme a vaříme asi půl hodiny. Poté rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme mletým pepřem. Podáváme s chlebovými krutony, zakysanou smetanou a pažitkou.
Ohodnoťte tento recept:
15 hlasů