Maso

Zapečené brambory v alobalu s kysaným zelím a uzeným kuřetem

8 porcí

4 kusy velkých brambor vařených ve slupce
sůl
1 lžička sladké mleté papriky
2 lžičky drceného kmínu
150 g sýru cottage
500 g kysaného zelí
4 kusy uzených kuřecích stehen
svazek plocholisté petrželky
50 g másla

Brambory rozpůlíme a vydlabeme.

Vydlabané kousky brambor rozmačkáme vidličkou a smícháme se solí, paprikou, kmínem a sýrem cottage. Směs vložíme zpět do osolených brambor.

Bramboru položíme na alobal potřený máslem. Na bramboru poklademe směs zelí s natrhaným kuřecím stehnem a nasekanou petrželkou. Na vrch poklademe zbytek másla a zabalíme. Pečeme v troubě na 160 °C asi 30 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl