Maso
Zapečené brambory v alobalu s kysaným zelím a uzeným kuřetem


8 porcí
4 kusy velkých brambor vařených ve slupce
sůl
1 lžička sladké mleté papriky
2 lžičky drceného kmínu
150 g sýru cottage
500 g kysaného zelí
4 kusy uzených kuřecích stehen
svazek plocholisté petrželky
50 g másla
Brambory rozpůlíme a vydlabeme.
Vydlabané kousky brambor rozmačkáme vidličkou a smícháme se solí, paprikou, kmínem a sýrem cottage. Směs vložíme zpět do osolených brambor.
Bramboru položíme na alobal potřený máslem. Na bramboru poklademe směs zelí s natrhaným kuřecím stehnem a nasekanou petrželkou. Na vrch poklademe zbytek másla a zabalíme. Pečeme v troubě na 160 °C asi 30 minut.
Ohodnoťte tento recept:
2 hlasů