Polévky
Kuřecí zadělávaná polévka se zeleninou


Vydatný vývar, lehce zahuštěný moukou, s pestrou zeleninkou a kuřecím masem, je vskutku posilující. Dobrá polévka je prostě grunt!
50 g másla
1 mrkev
1 petržel
kousek celeru
1 cibule
1 jarní cibulka
3 lžíce mouky
vývar z půlky kuřete
maso z půlky kuřete
sůl
mletý bílý pepř
muškátový oříšek
250 ml smetany
citronová šťáva
Kořenovou nadrobno nakrájenou zeleninu osmahneme na másle dozlatova, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulku, osmahneme, zaprášíme moukou, opět osmahneme, zalijeme zchladlým vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Provaříme 20 minut, přidáme obrané maso z kostí a dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem, zjemníme smetanou, chvilku povaříme a dochutíme citronovou šťávou.
Ohodnoťte tento recept:
12 hlasů