Moučníky a cukroví

Nejlepší bábovka s čokoládou

Skutečně skvělá bábovka!

150 g másla
4 vejce
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 g hladké mouky
1 ks kypřící prášek
100 g mletých vlašských ořechů
100 g hořké čokolády (částečně nastrouhané, částečně nasekané)
6 lžic mléka
2 lžíce rumu

Oddělíme žloutky od bílků.

Máslo necháme změknout a vyšleháme spolu se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme mouku s kypřicím práškem, ořechy, čokoládu, mléko a rum. Na závěr vmícháme z bílků ušlehaný sníh a vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi hodinu. Vpichem špejle zjistíme, zda je bábovka pečená – nelepí-li se těsto na špejli, je hotovo.

Ohodnoťte tento recept: 

237 hlasů

Další recepty Celý díl