Moučníky a cukroví
Nejlepší bábovka s čokoládou


Skutečně skvělá bábovka!
150 g másla
4 vejce
250 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 g hladké mouky
1 ks kypřící prášek
100 g mletých vlašských ořechů
100 g hořké čokolády (částečně nastrouhané, částečně nasekané)
6 lžic mléka
2 lžíce rumu
Oddělíme žloutky od bílků.
Máslo necháme změknout a vyšleháme spolu se žloutky, moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme mouku s kypřicím práškem, ořechy, čokoládu, mléko a rum. Na závěr vmícháme z bílků ušlehaný sníh a vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi hodinu. Vpichem špejle zjistíme, zda je bábovka pečená – nelepí-li se těsto na špejli, je hotovo.
Ohodnoťte tento recept:
237 hlasů