Kapr po labužnicku


Lázeňským pacientům se v Poděbradech opravdu dobře vaří. Skutečnost, že jídla nejsou bez chuti a vůně, dokazují i následující recepty z ryb. Tomuto pokrmu dodá jemně sladkokyselou chuť jablíčko, které rybu se zeleninou velmi dobře doplňuje. Byla by škoda, aby tento recept zůstal jen mezi zdmi poděbradských lázeňských restaurací. Vyzkoušejte si ho i doma.
4 porce
600 g kapřích filetů
sůl
citronová šťáva
20 g hladké mouky
1 lžíce mleté sladké papriky
80 g mrkve
80 g celeru
200 g jablek
40 ml oleje
Maso nakrájíme na jednotlivé porce, na straně kůže je nařízneme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce smíchané s paprikou.
Zeleninu nakrájíme na tenké nudličky, jablka na silnější plátky.
Kapra opečeme na oleji z obou stran a vyjmeme.
Na výpeku orestujeme zeleninu, přidáme jablka, zastříkneme citronovou šťávou a vložíme zpátky kapra, prohřejeme a podáváme.
Jako příloha jsou vhodné vařené nebo šťouchané brambory.
Ohodnoťte tento recept: