Moučníky a cukroví

Jogurtový koláč s tvarohem, švestkami a drobenkou

Podle našich testů je dobré koláč upéct den před podáváním a taktéž ho dobře vychladit.

těsto

2 vejce
půl hrnku krupicového cukru
1 vanilkový cukr
čtvrt hrnku změklého másla
400 g bílého jogurtu
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Vejce vyšleháme s cukry, vešleháme máslo, poté jogurt a vmícháme mouku s práškem do pečiva.

Na těsto rozetřeme tvarohovou vrstvu, poklademe ovocem a drobenkou (viz níže).

Pečeme ve vyhřáté troubě na 165−170 °C asi 45−60 minut dozlatova.

tvarohová vrstva

3 měkké polotučné tvarohy
2 vejce
cukr podle chuti
vanilkový cukr

Tvarohy dobře vyšleháme s vejci a cukrem.

ovoce – podle sezóny

drobenka

80 g másla
80 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
80 g polohrubé mouky

Uvedené ingredience v míse prsty dobře promísíme.

Ohodnoťte tento recept: 

306 hlasů

Další recepty Celý díl