Moučníky a cukroví
Jogurtový koláč s tvarohem, švestkami a drobenkou
Podle našich testů je dobré koláč upéct den před podáváním a taktéž ho dobře vychladit.
těsto
2 vejce
půl hrnku krupicového cukru
1 vanilkový cukr
čtvrt hrnku změklého másla
400 g bílého jogurtu
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
Vejce vyšleháme s cukry, vešleháme máslo, poté jogurt a vmícháme mouku s práškem do pečiva.
Na těsto rozetřeme tvarohovou vrstvu, poklademe ovocem a drobenkou (viz níže).
Pečeme ve vyhřáté troubě na 165−170 °C asi 45−60 minut dozlatova.
tvarohová vrstva
3 měkké polotučné tvarohy
2 vejce
cukr podle chuti
vanilkový cukr
Tvarohy dobře vyšleháme s vejci a cukrem.
ovoce – podle sezóny
drobenka
80 g másla
80 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
80 g polohrubé mouky
Uvedené ingredience v míse prsty dobře promísíme.
Ohodnoťte tento recept:
306 hlasů