Pasta carbonara


Italská klasika, jedna z nejtradičnějších – těstoviny carbonara, neboli uhlířské těstoviny. Naprosto jednoduchý a geniální pokrm. Pastu carbonara připravila Nela Pálková.
těsto na domácí těstoviny
500 g semolinové mouky
1 vejce
230 g vaječných žloutků
40 g plnotučného mléka
16 g olivového oleje
pasta carbonara
180 g domácích těstovin
voda a sůl na uvaření těstovin
150 g guanciale na kostičky nakrájené
2 vejce
1 vaječný žloutek
30 g pecorino romano nastrouhané
1 polévková lžíce pažitky
sůl na dochucení dle potřeby
Na rozpálené pánvi opečeme guanciale.
Vejce vidličkou vyšleháme s nastrouhaným pecorinem (trochu ponecháme stranou na závěrečné posypání) a solí. V osolené vodě uvaříme těstoviny.
Uvařené a scezené těstoviny vložíme do odstavené pánve s guanciale, nalijeme vejce se sýrem, prohodíme a ihned podáváme, posypeme trochou nastrouhaného pecorina a pažitkou.
Ohodnoťte tento recept: