Polévky

Okurková polévka s cizrnou a citronovým crème fraîche

Osvěžující a ochlazující polévka do horkých dnů snoubí mnoho chutí v jednu dokonalou!

6 porcí

2 salátové okurky
čerstvý zázvor
500 ml acidofilního mléka
sůl
mletý bílý pepř

Očištěnou okurku odšťavníme spolu s oloupaným zázvorem, smícháme s acidofilním mlékem a ochutíme solí a mletým pepřem. Polévku podáváme dobře vychlazenou s vložkou z ochucené sterilované cizrny a citronovým crème fraîche a řeřichou – viz níže.

cizrna

150 g sterilované nebo vařené cizrny
chilli paprička
čerstvý koriandr
olivový olej
maldonská sůl

Scezenou a propláchnutou cizrnu smícháme s na jemno nasekanou chilli papričkou, koriandrem, ochutíme olivovým olejem a solí.

na podávání

100 g crème fraîche nebo tučnější zakysané smetany
1 citron
1 vanička řeřichy

Crème fraîche nebo zakysanou smetanu smícháme s citronovou kůrou a šťávou. Zdobíme řeřichou.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl