Okurková polévka s cizrnou a citronovým crème fraîche


Osvěžující a ochlazující polévka do horkých dnů snoubí mnoho chutí v jednu dokonalou!
6 porcí
2 salátové okurky
čerstvý zázvor
500 ml acidofilního mléka
sůl
mletý bílý pepř
Očištěnou okurku odšťavníme spolu s oloupaným zázvorem, smícháme s acidofilním mlékem a ochutíme solí a mletým pepřem. Polévku podáváme dobře vychlazenou s vložkou z ochucené sterilované cizrny a citronovým crème fraîche a řeřichou – viz níže.
cizrna
150 g sterilované nebo vařené cizrny
chilli paprička
čerstvý koriandr
olivový olej
maldonská sůl
Scezenou a propláchnutou cizrnu smícháme s na jemno nasekanou chilli papričkou, koriandrem, ochutíme olivovým olejem a solí.
na podávání
100 g crème fraîche nebo tučnější zakysané smetany
1 citron
1 vanička řeřichy
Crème fraîche nebo zakysanou smetanu smícháme s citronovou kůrou a šťávou. Zdobíme řeřichou.
Ohodnoťte tento recept: