Maso

Vepřový bůček s nádivkou

Dozlatova upečený bůček odlehčený nádivkou chutná výborně.

4 porce

bůček

600 g vepřového bůčku bez kosti
mletý pepř
sůl
1 velká cibule
voda na podlití

nádivka

3 plátky toustového chleba
100 ml 33 % smetany
30 ml másla
olej
1 malá cibule
2 vejce
hrst petrželky
muškátový oříšek
sůl

Do bůčku prořízneme kapsu, vrchní tuk nakrojíme do mřížky, opepříme a osolíme jej zevně i zevnitř.

Cibuli nakrájíme na klínky a vložíme ji do pekáče.

Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky, navlhčíme smetanou, rozpuštěným máslem. Na oleji osmahneme na malé kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme ji k chlebu spolu s vejci a nasekanou petrželkou, ochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a solí, vše dobře promícháme a směsí naplníme bůček. Bůček sepneme jehlou, vložíme do pekáče na cibuli, podlijeme vodou a pečeme asi hodinu při 180 °C. Zbude-li nám nádivka, vložíme ji do tukem vymazaných mističek a pečeme spolu s bůčkem. Podáváme s blanšírovanou karotkou nebo sezónní zeleninou.

Ohodnoťte tento recept: 

75 hlasů

Další recepty Celý díl