Vepřový bůček s nádivkou
Dozlatova upečený bůček odlehčený nádivkou chutná výborně.
4 porce
bůček
600 g vepřového bůčku bez kosti
mletý pepř
sůl
1 velká cibule
voda na podlití
nádivka
3 plátky toustového chleba
100 ml 33 % smetany
30 ml másla
olej
1 malá cibule
2 vejce
hrst petrželky
muškátový oříšek
sůl
Do bůčku prořízneme kapsu, vrchní tuk nakrojíme do mřížky, opepříme a osolíme jej zevně i zevnitř.
Cibuli nakrájíme na klínky a vložíme ji do pekáče.
Toustový chléb nakrájíme na malé kostičky, navlhčíme smetanou, rozpuštěným máslem. Na oleji osmahneme na malé kostičky nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme ji k chlebu spolu s vejci a nasekanou petrželkou, ochutíme čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem a solí, vše dobře promícháme a směsí naplníme bůček. Bůček sepneme jehlou, vložíme do pekáče na cibuli, podlijeme vodou a pečeme asi hodinu při 180 °C. Zbude-li nám nádivka, vložíme ji do tukem vymazaných mističek a pečeme spolu s bůčkem. Podáváme s blanšírovanou karotkou nebo sezónní zeleninou.
Ohodnoťte tento recept: