Ryby a mořské plody

Závitky ze pstruha se špenátem, krupicovými placičkami a zeleninou

Kluci připravují jednoduché a chutné pokrmy, které, například jako tento, jsou hodny podávání v luxusní restauraci. Přitom si ho můžete rychle a jednoduše připravit sami doma. Pokud nejste zkušení rybáři či kuchaři, trochu komplikací vám může způsobit filetování ryby. Ovšem, budete-li dobře sledovat náš pořad, Ondřej vám technologii filetování názorně předvede. Pak už to bude jen hračka. Závitky se špenátem skvěle chutnají.

4 porce

ryba

8 filetů ze pstruha (4 pstruzi)
500 g čerstvého nebo mraženého listového špenátu
40 g česneku
50 g cibule
80 g másla
olivový olej extra vergine
sůl
zelený nebo pomerančový pepř

1. Filátka ze pstruha osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem a necháme v chladu chvilku odležet.

2. Cibuli a česnek nasekáme najemno a zpěníme na přepuštěném másle, přidáme omytý a okapaný špenát (z rozmraženého špenátu vymačkáme vodu) a krátce orestujeme. Dochutíme solí a pepřem.

3. Hotový špenát poklademe na filátka a zamotáme je do závitků, přendáme na plech a zapečeme v předehřáté troubě při 180 °C cca 10 15 minut.

krupicové placičky

200 g pšeničné hrubé krupice (NE dětská krupička)
300 ml mléka
40 g másla
40 g másla na pečení placiček
2 vejce
1 svazek pažitky
mouka na posypání válu
sůl

1. Do kastrolu nalijeme mléko, přidáme máslo, sůl a přivedeme k varu.

Přisypeme krupici a mícháme dokud se těsto nepřestane lepit ke kastrolu, stáhneme z ohně a necháme vychladit.

2. Do chladného těsta přidáme vejce, sekanou pažitku a důkladně zamícháme.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále na centimetrový plát a nakrájíme kostky o velikosti cca 7 cm.

3. Placičky opečeme na teflonové pánvi na másle.

zelenina

200 g červené cibule
200 g řapíkatého celeru
200 g mladé svazkové cibulky
100 g minitomatů
200 g fenyklu
50 g kudrnky
olivový olej extra vergine
pepř
sůl

Zeleninu pokrájíme na různé tvary, prudce ji orestujeme na oleji, na závěr přidáme sekanou kudrnku a dochutíme solí a pepřem.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl