Variace nakládaných sýrů


Když se po pár dnech propojí chutě sýrů, koření, bylinek a chilli, stačí už jen dobrý chléb a sklenice piva
1 hermelín
1 romadur
100 g 45% eidamu
100 g nivy
125 g olomouckých tvarůžků
3 jarní cibulky
1 snítka tymiánu
1 snítka oregana
1 snítka rozmarýnu
3 bobkové listy
4 kuličky nového koření
1 chilli paprička
10 kuliček růžového pepře
3−5 stroužků česneku
300 ml rostlinného oleje
Sýry nakrájíme na kostičky a promícháme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, chilli papričku nasekáme, česnek rozmáčkneme a bylinky nadrhneme a nasekáme. Vše vložíme do kastrůlku s olejem a zahřejeme. Necháme asi 20 minut na sporáku na nejnižší stupeň. Poté necháme vychladit na pokojovou teplotu a nalijeme na sýry promícháme a naplníme do sklenic. Uzavřeme a necháme několik dní v lednici.
Ohodnoťte tento recept: