Polévky
Čokoládová polévka s hroznovým vínem a cukrářskými piškoty

Čokoládová polévka se podává teplá, ihned po kuchyňské přípravě. Hotová je v cuku letu, hroznové víno můžete podle své chuti a rozmaru zaměnit i za kousky banánu, ananasu, pomeranče, pro náročnější strávníky ochutit kardamomem nebo špetkou chilli.
4 porce
200 g hořké čokolády
300 m l smetany
2 žloutky
400 g hroznové vína
1 lžičku cukru
8 ks cukrářských piškotů
Čokoládu rozehřejeme nad vodní lázní a zředíme smetanou na krémovou konzistenci, podle chuti osladíme a až bude čokoláda téměř pod bodem varu, rozmícháme v ní metlou 2 žloutky tak, aby v polévce beze stopy zmizely.
Na talíř nebo do misek rozložíme půlky hroznů zbavených jadérek a přelijeme horkou polévkou.
Přidáme dlouhé cukrářské piškoty a podáváme.
Ohodnoťte tento recept:
12 hlasů