Šunkofleky s okurkovým salátem


Neodolatelné jsou s křupavou krustičkou dozlatova upečené šunkofleky – už patří mezi českou klasiku, ke které si dopřejeme křupavou nakládanou okurku nebo voňavý okurkový salátek.
6 porcí
šunkofleky
500 g suchých těstovinových flíčků
lžíce sádla
20 g sádla
1 velká cibule
500 g uzeného masa (maso z žeber, krkovičky)
6 vajec
sůl
mletý pepř
Těstoviny uvaříme na skus, scedíme a horké je smícháme se lžící sádla, aby se neslepily.
V zapékací míse osmahneme na sádle na kostičky nakrájenou cibuli, zarestujeme kousky uzeného masa a smícháme s těstovinami.
Vložíme do trouby na chvilku zapéct, poté vmícháme rozkvedlaná vejce se solí a pepřem a dopečme dozlatova.
okurkový salát
2 salátové okurky
cukr
vinný ocet
olej
mletý pepř
sůl
Oloupané okurky nahrubo nastrouháme a dochutíme uvedenými ingrediencemi.
Ohodnoťte tento recept: