Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi


Silný slepičí vývar je hotový lék, v tuto dobu přijde k chuti i vymrzlým lyžařům a bruslařům.
10 porcí
vývar
1 slepice
100 g mrkve
100 g celeru
100 g petržele
1 cibule
celý pepř
nové koření
bobkový list
sůl
Očištěnou slepici, zeleninu a koření vložíme do studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Z povrchu sebereme vzniklou pěnu, a vývar táhneme – na mírném plameni necháme jen převalovat, až je slepice měkká, alespoň hodinu a půl.
Poté vývar scedíme, maso obereme a natrháme či nakrájíme, budeme ho vkládat do polévky.
celestýnské nudle
2 vejce
250 ml mléka
150 g polohrubé mouky
sůl
hrst petrželky
olej
Vejce rozšleháme s mlékem a moukou v hladké palačinkové těsto, které ochutíme solí a sekanou petrželkou. Na pánvi pečeme tenké palačinky z obou stran, poté je nakrájíme na krátké nudle (5×0,5 cm).
zelenina
50 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
petrželka kudrnka
Zeleninu nakrájíme na jemné proužky, petrželku nasekáme najemno a vložíme do talíře s celestinskými nudlemi, slepičím masem a přelijeme horkým vývarem.
Ohodnoťte tento recept: