Polévky

Slepičí vývar s celestýnskými nudlemi

Silný slepičí vývar je hotový lék, v tuto dobu přijde k chuti i vymrzlým lyžařům a bruslařům.

10 porcí

vývar

1 slepice
100 g mrkve
100 g celeru
100 g petržele
1 cibule
celý pepř
nové koření
bobkový list
sůl

Očištěnou slepici, zeleninu a koření vložíme do studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Z povrchu sebereme vzniklou pěnu, a vývar táhneme – na mírném plameni necháme jen převalovat, až je slepice měkká, alespoň hodinu a půl.

Poté vývar scedíme, maso obereme a natrháme či nakrájíme, budeme ho vkládat do polévky.

celestýnské nudle

2 vejce
250 ml mléka
150 g polohrubé mouky
sůl
hrst petrželky
olej

Vejce rozšleháme s mlékem a moukou v hladké palačinkové těsto, které ochutíme solí a sekanou petrželkou. Na pánvi pečeme tenké palačinky z obou stran, poté je nakrájíme na krátké nudle (5×0,5 cm).

zelenina

50 g mrkve
50 g celeru
50 g petržele
petrželka kudrnka

Zeleninu nakrájíme na jemné proužky, petrželku nasekáme najemno a vložíme do talíře s celestinskými nudlemi, slepičím masem a přelijeme horkým vývarem.

Ohodnoťte tento recept: 

53 hlasů

Další recepty Celý díl