Seviche z krevet s citronovou majonézou
„Zastudena vařené“ krevety jsou vybranou lahůdkou, vhodnou pro slavnostní chvíle. Strávníky určitě okouzlíte.
4-6 porcí
600 g tygřích krevet mražených, nevařených
marináda
3 limety
1 pomeranč
2 lžíce olivového oleje
sůl
růžový pepř
hrst čerstvého koriandru
citronová majonéza
4 lžíce majonézy
1 citron
špetka soli
pažitka
na podávání
žlutá cherry rajčátka
růžový pepř
nasucho opražené plátky mandlí
pažitka
Rozmražené krevety vyloupeme a dobře očistíme.
Připravíme marinádu – smícháme limetovou a pomerančovou šťávu a kůru, sůl, trochu růžového pepře a sekaný koriandr – a vložíme do ní krevety. Marinujeme asi 15 minut.
Majonézu ochutíme citronovou šťávou, solí a nadrobno nakrájenou pažitkou.
Servírujeme marinované krevety, zdobíme půlkami žlutých cherry rajčátek, pažitkou, špetkou rozemnutého růžového pepře a plátky mandlí.
Ohodnoťte tento recept: