Ryby a mořské plody

Seviche z krevet s citronovou majonézou

„Zastudena vařené“ krevety jsou vybranou lahůdkou, vhodnou pro slavnostní chvíle. Strávníky určitě okouzlíte.

4-6 porcí

600 g tygřích krevet mražených, nevařených

marináda

3 limety
1 pomeranč
2 lžíce olivového oleje
sůl
růžový pepř
hrst čerstvého koriandru

citronová majonéza

4 lžíce majonézy
1 citron
špetka soli
pažitka

na podávání

žlutá cherry rajčátka
růžový pepř
nasucho opražené plátky mandlí
pažitka

Rozmražené krevety vyloupeme a dobře očistíme.

Připravíme marinádu – smícháme limetovou a pomerančovou šťávu a kůru, sůl, trochu růžového pepře a sekaný koriandr – a vložíme do ní krevety. Marinujeme asi 15 minut.

Majonézu ochutíme citronovou šťávou, solí a nadrobno nakrájenou pažitkou.

Servírujeme marinované krevety, zdobíme půlkami žlutých cherry rajčátek, pažitkou, špetkou rozemnutého růžového pepře a plátky mandlí.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl