Hovězí řízek s celerovým pyré a zadělávaným hráškem


4 porce
řízky
800 g hovězí svíčkové nebo nízkého roštěnce
sůl
mletý pepř
hladká mouka
2 vejce
4 stroužky česneku
2 hrnky neochucených kukuřičných lupínků
150 g sádla
1 citron
Maso naporcujeme a řízky přes folii tence naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a poté v rozšlehaných, drceným česnekem ochucených vejcích a na závěr v drcených kukuřičných lupíncích (corn flakes) a smažíme na sádle dozlatova. Podáváme s citronem.
celerové pyré
350 g celeru
350 g brambor
30 g másla
150 ml smetany
sůl
Očištěný celer a brambory společně uvaříme doměkka, slijeme vodu, zeleninu rozmixujeme nebo rozšťoucháme, smícháme s máslem a smetanou, podle chuti osolíme.
zadělávaný hrášek
400 g hrášku
20 g másla
2 lžičky francouzského másla (poměr přibližně 20 g másla a lžíce mouky)
100 ml smetany
muškátový oříšek
špetka cukru
sůl
Hrášek orestujeme na másle, zahustíme francouzským máslem (máslo smícháme s moukou, poměr přibližně 20 g másla a lžíce mouky), zředíme smetanou, okořeníme a necháme projít varem a dochutíme muškátovým oříškem, špetkou cukru, solí.
Ohodnoťte tento recept: