Zeleninová jídla
Pečená mrkev s chimchurri omáčkou z mrkvové natě


Napadlo vás někdy v kuchyni zpracovat mrkvovou nať? Tady je jeden tip!
mrkev s natí
třtinový cukr
olivový olej
maldonská sůl
Nať z mrkve odkrojíme tak, že na mrkvi ponecháme krátké kousky zelené natě (2−3 cm).
Mrkev podélně rozkrojíme napůl, posypeme třtinovým cukrem, pokapeme olivovým olejem a
pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.
chimichurri omáčka
mrkvová nať
sladká mletá paprika
mletý kmín
oregano
česnek
rostlinný olej: vinný ocet v poměru 1: 1
sůl
podle potřeby trochu vody
Z mrkvové natě otrháme nejjemnější lístečky, které spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujeme. Množství jednotlivých ingrediencí upravíme podle své chuti, někdo má rád více česneku, jiný zase oregana...
Ohodnoťte tento recept:
2 hlasů