Zeleninová jídla

Pečená mrkev s chimchurri omáčkou z mrkvové natě

Napadlo vás někdy v kuchyni zpracovat mrkvovou nať? Tady je jeden tip!

mrkev s natí
třtinový cukr
olivový olej
maldonská sůl

Nať z mrkve odkrojíme tak, že na mrkvi ponecháme krátké kousky zelené natě (2−3 cm).

Mrkev podélně rozkrojíme napůl, posypeme třtinovým cukrem, pokapeme olivovým olejem a

pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.

chimichurri omáčka

mrkvová nať
sladká mletá paprika
mletý kmín
oregano
česnek
rostlinný olej: vinný ocet v poměru 1: 1
sůl
podle potřeby trochu vody

Z mrkvové natě otrháme nejjemnější lístečky, které spolu s ostatními ingrediencemi rozmixujeme. Množství jednotlivých ingrediencí upravíme podle své chuti, někdo má rád více česneku, jiný zase oregana...

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl