Různé

Bramborové pirohy

Na bramborových pirožkách se škvarky si každý rád pochutná. K tučným škvarkům je kysané zelí skvělým společníkem. Jsou pikantní a vždy se po nich jen zapráší.

4–6 porcí

1 kg brambor vařených ve slupce
100 g vepřových škvarků
1 vejce
150 g hrubé mouky
100 g krupice
5 stroužků česneku
sůl
hladká mouka na vyválení

náplň

500 g kysaného zelí
50 g škvarků
1 vejce
olej na smažení
zakysaná smetana na podávání

Brambory oloupeme a najemno nastrouháme, přidáme vejce, krupici, mouku, sůl, nasekané škvarky s rozetřeným česnekem a zpracujeme těsto. Hotové těsto rozválíme na plát asi 5 mm silný a krájíme z něj rádýlkem či nožem čtverce. Na dílky klademe zbytek škvarků a vymačkané, pokrájené kysané zelí. Okraje čtverců potíráme rozkvedlaným vejcem a skládáme do trojúhelníků, okraje dobře přitlačíme. Pirohy smažíme v rozpáleném oleji, podáváme se zakysanou smetanou.

Ohodnoťte tento recept: 

26 hlasů

Další recepty Celý díl