Zeleninová jídla
Smažené olivy s citronovou majonézou
... jsou pozdravem ze španělských olivových hájů a tapas barů. Zbývá už jen vybrat to správné víno a těšit se na přivítání Nového i nového roku.
4–6 porcí
700 g směsi černých a zelených oliv bez pecky
120 g pecorina nebo čedaru
špetka chilli
hrst petrželky kudrnky
2 stroužky česnekuna obalení
hladká mouka
2 vejce
strouhankaolej na smažení
na podávání
300 g majonézy
šťáva z jednoho citronu
Olivy naplníme směsí jemně strouhaného sýru, smíchaného s jemně sekaným chilli, petrželovou natí a česnekem. Obalíme v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a usmažíme dozlatova. Podáváme s majonézou ochucenou citrónem.
Ohodnoťte tento recept:
12 hlasů