Moučníky a cukroví

Dýňovo-rebarborové pyré s mandlovou drobenkou a tvarohovou zmrzlinou

6 porcí

300 g dýně hokaido
300 g rebarbory
40 g másla
40 g cukru
sůl
zeleninový vývar

Na másle opečeme na kousky nakrájenou dýni s rebarborou, zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat, zastříkneme citronovou šťávou, zalijeme zeleninovým vývarem, osolíme a vaříme doměkka. Poté rozmixujeme. Podáváme s mandlovou drobenkou a zmrzlinou (viz níže).

mandlová drobenka

30 g krupicového cukru
30 g polohrubé mouky
30 g mletých mandlí
40 g másla
1 vanilkový lusk

Všechny ingredience smícháme dohromady, promneme konečky prstů a rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C dozlatova, poté necháme zchladnout.

na podávání

zmrzlina – tvarohová, jogurtová, vanilková, citronová

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl