Vepřové koleno pečené v pikantní marinádě
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/217/217562221900026/571870.jpg?1506796236)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/recepty/m_6976.jpg?1507911596)
Děkujeme za zaslání receptu manželům Kolářovým ze Slaného.
8 porcí
2 zadní vepřová kolena
na vývar
voda
zelenina (mrkev, celer, petržel, cibule, pár stroužků česneku)
koření (kuličky pepře, nového koření a bobkový list)4 velké cibule do základu na pečení
Vepřové koleno uvaříme se zeleninou a kořením téměř doměkka. Koleno obereme, nakrájíme, smícháme s cibulí a marinádou – viz níže.
marináda
100 ml slunečnicového oleje
100 ml sójové omáčky
150 ml ostrého kečupu
2 lžíce octa
6 stroužků česneku
½ lžičky mleté skořice
2 lžíce směsi drceného koření –
badyánu, fenyklu, hřebíčku a černého pepře
2 lžičky harisy
sůl
200 ml vývaru z kolen
Všechny uvedené ingredience smícháme a zamícháme s vařeným masem a cibulí.
Pečeme při 200 °C asi půl hodiny. Podáváme s chlebem.
Ohodnoťte tento recept: