Maso

Vepřové koleno pečené v pikantní marinádě

Děkujeme za zaslání receptu manželům Kolářovým ze Slaného.

8 porcí

2 zadní vepřová kolena

na vývar
voda
zelenina (mrkev, celer, petržel, cibule, pár stroužků česneku)
koření (kuličky pepře, nového koření a bobkový list)

4 velké cibule do základu na pečení

Vepřové koleno uvaříme se zeleninou a kořením téměř doměkka. Koleno obereme, nakrájíme, smícháme s cibulí a marinádou – viz níže.

marináda

100 ml slunečnicového oleje
100 ml sójové omáčky
150 ml ostrého kečupu
2 lžíce octa
6 stroužků česneku
½ lžičky mleté skořice
2 lžíce směsi drceného koření –
badyánu, fenyklu, hřebíčku a černého pepře
2 lžičky harisy
sůl
200 ml vývaru z kolen

Všechny uvedené ingredience smícháme a zamícháme s vařeným masem a cibulí.

Pečeme při 200 °C asi půl hodiny. Podáváme s chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

23 hlasů

Další recepty Celý díl