Bánh mì bageta s vepřovým trhaným masem


5 porcí
pečený bůček
400 g libového vepřového bůčku
mletý pepř
sůl
1 bílá cibule
1 červená cibule
500 ml zázvorového piva nebo jablečného džusu
Očištěný bůček, zbavený kostí a kůže, nakrájíme na větší kostky, cibuli nahrubo, osolíme, opepříme, vše dobře promícháme, podlijeme zázvorovým pivem, přiklopíme a pečeme
doměkka. Upečené maso natrháme a vkládáme do baget (viz níže).
bánh mì bageta
5 malých světlých baget
350 g pečeného vepřového bůčku
150 g majonézy
hrst koriandru
limetová šťáva a kůra
chilli paprička
1 mrkev
1 salátová okurka
1 bílá ředkev
limetová šťáva
cukr
sójové výhonky
sriracha omáčka
Během pečení masa si připravíme koriandrovou majonézu a marinovanou čerstvou zeleninu. Majonézu smícháme s nasekaným koriandrem, limetovou šťávou a kůrou a nadrobno
nasekanou chilli papričkou.
Zeleninu – mrkev, salátovou okurku a ředkev nakrájíme škrabkou na brambory na tenké
dlouhé plátky, které marinujeme v citronové šťávě s cukrem.
Rozpečenou prokrojenou bagetu potřeme nejprve koriandrovou majonézou, doplníme na
nudličky nakrájenou marinovanou zeleninou, poté vložíme trhaný bůček, sójové výhonky, zakápneme sriracha omáčkou a posypeme lístky koriandru.
Ohodnoťte tento recept: