Linecké koláčky

Máslové těsto je jemné a křehké, pikantní rybízová marmeláda nemá konkurenci.
750 g hladké mouky „00“
250 g moučkového cukru
500 g másla
2 žloutky
2 lžíce vlažné vody
400 g rybízové marmelády na slepení
Na vál vysypeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, uděláme důlek, do kterého přidáme rozkrájené, při pokojové teplotě změklé máslo, žloutky, vodu a zpracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu odpočinout.
Po částech odkrajujeme těsto a na pomoučeném vále rozválíme placku asi 2 mm vysokou, ze které vykrajujeme kytičky nebo kolečka. Polovinu koleček ve středu vykrojíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C dorůžova.
Hotová kolečka druhý den (hned po upečení jsou křehká a hůře se s nimi pracuje) potíráme marmeládou a slepujeme k sobě vždy plné a vykrojené kolečko.
příprava 30 minut
doba odležení 1 hodina
Ohodnoťte tento recept: