Moučníky a cukroví

Vánoční štola

Štola je sladká, přesladká, plná ořechů, rozinek a kandovaného ovoce.

500 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
200 g krupicového cukru
2 vejce
180 g másla
250 g tvarohu
3 lžíce rumu
100 g rozinek
100 g sekaných ořechů
100 g kandovaného ovoce

50 g másla na potření
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr na obalení

Z uvedených surovin zpracujeme na vále těsto, ze kterého vytvoříme dva válečky, vložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.

Ihned po upečení potřeme štolu rozpuštěným máslem a obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.

Vychladlé štoly zabalíme natěsno do alobalu a necháme 2−4 týdny uležet.

Ohodnoťte tento recept: 

967 hlasů

Další recepty Celý díl