Moučníky a cukroví
Vanilkové rohlíčky


Vanilkové rohlíčky se v ústech jen rozplývají, jsou téměř návykové.
těsto
210 g hladké mouky
20 g moučkového cukru
40 g mletých ořechů
110 g másla
1 žloutekna obalení
moučkový cukr s vanilkovým cukrem
Na vál vysypeme hladkou mouku, cukr, uděláme důlek, do kterého nakrájíme máslo změklé při pokojové teplotě, přidáme ořechy, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici alespoň hodinu odležet.
Z těsta tvarujeme rohlíčky, které klademe na pečicím papírem vyložený plech, a pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova při 170 °C.
Ještě horké rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru.
Ohodnoťte tento recept:
596 hlasů