Zeleninová jídla
Zeleninový špíz s pestem z vlašských ořechů a grilované brambory


Jednoduchá vegetariánská verze grilovaného špízu je výtečná právě díky pestu z vlašských ořechů a bazalky.
12 cherry rajčátek
1 menší cuketa
12 ředkviček
3 červené cibule
růžový pepř
6 brambor vařených ve slupce
olivový olej
sůl
Na špejle napícháme střídavě cherry rajčátka, ředkvičky, půlky cibule a nakrájenou cuketu. Ogrilujeme.
Brambory nakrájíme na silnější plátky a opečeme dozlatova na grilu, na závěr osolíme.
Pesto
80 g vlašských ořechů
2 hrsti lístků bazalky
100 ml olivového oleje
2 stroužky česneku
2 lžíce strouhaného parmezánu
V mixéru rozmixujeme ořechy, česnek, olej, parmezán, bazalku, pepř a sůl. Na talíř naskládáme grilované brambory, poklademe špízem a zalijeme pestem.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů