Maso

Zámecký buřtguláš

Zámecký buřtguláš je netradičně vylepšený a obohacený o zeleninu – cuketu, papriky a řapíkatý celer. Chutná výtečně – jak se přesvědčíte, i dětem na zámku.

6-8 porcí

80 g sádla
1 větší cibule
6 stroužků česneku
100 g řapíkatého celeru
4 špekáčky
40 g rajčatového protlaku
4 větší brambory
100 g cukety
100 g žluté papriky
100 g zelené papriky
1 lžíce mleté sladké papriky
2 lžičky kmínu
4 bobkové listy
hrst majoránky
mletý pepř
sůl
1,5 l vody

Zeleninu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. Na sádle osmahneme nejprve cibuli s česnekem, řapíkatý celer, vmícháme nakrájené špekáčky, osmahneme, vmícháme rajčatový protlak, osmahneme, přidáme kmín, bobkový list a mletou papriku, vše orestujeme, přidáme kostičky cukety a žluté a zelené papriky, opět krátce osmahneme, zalijeme vodou a vaříme asi 15 minut. Na závěr dochutíme mletým pepřem, solí a majoránkou. Podáváme s chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

22 hlasů

Další recepty Celý díl