Zeleninová jídla
Obrácený cibulový kuláč
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/217/217562221900018/549207.jpg?1496515521)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/recepty/m_6849.jpg?1496475761)
Slané koláče jsou všeobecně oblíbené. Vyzkoušejte tip s cibulí, bylinkami a sýry.
8 porcí
200 g červené cibule
200 g šalotky
200 g bílé cibule
50 ml olivového oleje
4 vejce
250 ml smetany
100 g ementálu
100 g parmezánu
směs bylinek (tymián, petrželka, libeček)
mletý pepř
sůl
250 g listového těsta
Všechny druhy cibule nakrájíme na klínky a osmahneme na olivovém oleji dosklovata. Odstavíme a vmícháme smetanu s vejci, nasekané bylinky, nastrouhané sýry, ochutíme mletým pepřem a solí. Směs nalijeme do pečicí nádoby, pokryjeme vyváleným listovým těstem a pečeme asi 40 minut dozlatova. Pečený koláč necháme ve formě krátce zchladnout, poté vyklopíme a podáváme. Chutný je teplý i studený.
Ohodnoťte tento recept:
10 hlasů