Maso

Vepřová žebra na grilu

Bezva tip pro grilovací sezónu – žebra s výtečnou grilovací omáčkou.

4 porce

20 kusů řídkých vepřových žeber (20x15 cm)
50 ml oleje
2 cibule
5 stroužků česneku
200 ml sladkokyselé chilli omáčky
drcený barevný pepř
4 bobkové listy
1 lžíce zauzené mleté papriky
2 litry vody
sůl

Na rozpáleném oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli a nasekaný česnek, přidáme sladkokyselou chilli omáčku, drcený pepř, bobkové listy a zauzenou papriku, promícháme, zalijeme vodou, vložíme žebra, osolíme a vaříme doměkka. Poté odstavíme a necháme do druhého dne marinovat. Druhý den žebra z marinády vyjmeme, osušíme, vkládáme na gril, opékáme z obou stran a potíráme níže uvedenou výtečnou marinádou.

Omáčka na potření

2 lžíce slunečnicového oleje
100 ml dvojitého rajčatového pyré
80 ml javorového sirupu
300 ml husté ananasové šťávy (fresh)
hrst drceného barevného pepře
sůl

V kastrůlku rozehřejeme olej, vmícháme rajčatové pyré, osmahneme, přidáme javorový sirup, ananasovou šťávu, drcený barevný pepř a podle chuti osolíme. Touto omáčkou potíráme maso při grilování.

Ohodnoťte tento recept: 

60 hlasů

Další recepty Celý díl