Grilovaná vepřová játra s rybízovou omáčkou a teplým bramborovým salátem


1 porce
játra
100 g vepřových jater
10 g másla
mořská sůl
černý mletý pepřrybízová omáčka
40 g rybízové marmelády
50 ml jablečného džusu
1 lžička francouzské hořčice
sůl
mletý pepř
10 g máslabramborový salát
80 g uvařených raných brambor
1 lžíce olivového oleje
30 g červené cibule
1 lžíce petrželky
½ lžíce vinného octa
sůl
mletý pepř
Očištěná játra nakrájíme na silnější dvoucentimetrové plátky, osušíme je v papírové utěrce a zprudka orestujeme na rozpáleném másle z obou stran. Játra vložíme do pekáčku a dopečeme je ve vyhřáté troubě při 170 °C ještě 4 minuty. Vyjmeme je z trouby, osolíme, opepříme, zakryjeme a necháme odstát.
V rendlíku smícháme rybízovou marmeládu s džusem a svaříme na poloviční množství. Dochutíme francouzskou hořčicí, osolíme a opepříme. Na závěr zahustíme studeným máslem.
Brambory ve slupce nakrájíme na silnější plátky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme cibuli nakrájenou na půlkolečka a nasekanou petrželku, dochutíme vinným octem, solí, pepřem.
Ohodnoťte tento recept: