Zeleninová jídla

Smaženice s kapustou

Houby jsou díky svému aroma vítanou surovinou v každé kuchyni. I ze zásoby nasušených hub si můžete připravit skvělou smaženici. Výborná je doplněná o hojné množství kapusty.

4 porce

700 g kapusty
2 lžíce sušených hub
30 g slaniny
1 cibule
mletý pepř
kmín
sůl
6−8 vajec
½ chleba

Propláchnuté sušené houby namočíme alespoň na hodinu do vody, po nabobtnání je uvaříme spolu s očištěnou, na proužky nakrájenou kapustou doměkka a scedíme.

Na vyšší pánvi vypečeme na kostičky nakrájenou slaninu, na ni osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme kapustu s houbami, ochutíme kořením a vmícháme vejce. Podáváme s chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

8 hlasů

Další recepty Celý díl