Ryby a mořské plody
Lečo s uzeným sivenem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/209/209562221900027/90745.jpg?1306310708)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept666.jpg?1256032352)
4 porce
6 rajčat
1 cibule
4 papriky
olej
sůl
mletý pepř
4 vejce
8 filetů z uzeného sivena
4 krajíce chleba
Rajčata na špičce nařízneme do kříže a na 30 vteřin vložíme do vroucí vody, poté ihned zchladíme. Slupku oloupeme, rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší klínky. Na klínky nakrájíme i cibuli a papriky.
Na rozpáleném oleji orestujeme společně všechnu zeleninu na skus, osolíme ji a opepříme. Když pustí šťávu, vmícháme vejce.
Filety uzeného sivena opečeme na pánvi kůží dolů a podáváme s lečem a chlebem.
příprava 30 minut
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů