Ryby a mořské plody

Lečo s uzeným sivenem

4 porce

6 rajčat
1 cibule
4 papriky
olej
sůl
mletý pepř
4 vejce
8 filetů z uzeného sivena
4 krajíce chleba

Rajčata na špičce nařízneme do kříže a na 30 vteřin vložíme do vroucí vody, poté ihned zchladíme. Slupku oloupeme, rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší klínky. Na klínky nakrájíme i cibuli a papriky.

Na rozpáleném oleji orestujeme společně všechnu zeleninu na skus, osolíme ji a opepříme. Když pustí šťávu, vmícháme vejce.

Filety uzeného sivena opečeme na pánvi kůží dolů a podáváme s lečem a chlebem.

příprava 30 minut

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl