Ryby a mořské plody
Zapečené brambory se pstruhem a houbami


4 porce
4 filety ze pstruha
sůl
hrst čerstvých bylinek (např. petrželka, saturejka)
50 g másla
400 g čerstvých hub
1 velká cibule
200 g anglické slaniny
4 brambory vařené ve slupce
drcený kmín
mletý pepř
Kůži pstruha na několika místech nařízneme, filety osolíme a obalíme v nasekaných bylinkách.
Na másle orestujeme na kostičky nakrájené houby a cibuli, přidáme nakrájenou slaninu a oloupané a nakrájené brambory. Vše společně orestujeme, ochutíme drceným kmínem, mletým pepřem a solí.
Tuto směs vložíme do pekáče, navrch vyskládáme rybí filety kůží navrch a zapékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut.
příprava 30 minut
pečení 15 minut
Ohodnoťte tento recept:
5 hlasů