Zahradní salát se sabayonem z kozího sýra
Sabayon (čti sabajón) je hedvábný žloutkový přeliv s bílým vínem a čerstvým kozím sýrem, který nahradí dresink.
4 porce
zelenina
1 mrkev
1 kedlubna
hrst fazolek
sůl
1 malá hlávka ledového salátu (nebo mix listových salátů)
sabayon
4 žloutky
150 ml bílého vína
sůl
100 g čerstvého kozího sýra
Mrkev, kedlubnu a fazolky očistíme, nakrájíme na malé kousky a krátce spaříme v osolené vodě na skus, potom prudce zchladíme a necháme okapat. Zeleninu smícháme s natrhanými listovými saláty.
Ve skleněné nebo nerezové míse smícháme žloutky s vínem a solí, potom směs vyšleháme nad parou do pěny a na závěr zašleháme měkký čerstvý kozí sýr.
Na talíř servírujeme porci kuřete, kterou přelijeme výpekem, a zeleninový salát v míse přeléváme sabayonem.
příprava 20 minut
Ohodnoťte tento recept: