Saláty

Zahradní salát se sabayonem z kozího sýra

Sabayon (čti sabajón) je hedvábný žloutkový přeliv s bílým vínem a čerstvým kozím sýrem, který nahradí dresink.

4 porce

zelenina

1 mrkev
1 kedlubna
hrst fazolek
sůl
1 malá hlávka ledového salátu (nebo mix listových salátů)

sabayon

4 žloutky
150 ml bílého vína
sůl
100 g čerstvého kozího sýra

Mrkev, kedlubnu a fazolky očistíme, nakrájíme na malé kousky a krátce spaříme v osolené vodě na skus, potom prudce zchladíme a necháme okapat. Zeleninu smícháme s natrhanými listovými saláty.

Ve skleněné nebo nerezové míse smícháme žloutky s vínem a solí, potom směs vyšleháme nad parou do pěny a na závěr zašleháme měkký čerstvý kozí sýr.

Na talíř servírujeme porci kuřete, kterou přelijeme výpekem, a zeleninový salát v míse přeléváme sabayonem.

příprava 20 minut

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl