Ryby a mořské plody

Mořský vlk zapečený se zeleninou

Skutečnou lahůdkou je ryba, v našem případě mořský vlk (klidně ho můžete zaměnit za filety pstruha) a díky máku vynikající brambory. Člověk by netušil, jak je brambůrek obalený pár zrnky máku, chutný. Tuto kombinaci určitě vyzkoušejte.

2 porce

50 ml oleje
3 cibule
1 velká mrkev
1 palička česneku
2 hrsti natě řapíkatého celeru
lžička nového koření
mletý černý pepř
4 bobkové listy
sůl
4 lžíce rajského protlaku
4 filety mořského vlka
1 velké rajče
1 citron

brambory
4 vařené brambory ve slupce
olej
sůl
mletý pepř
hrst čerstvého kopru
2 lžičky drceného česneku v oleji
lžička máku

Na oleji orestujeme nakrájenou zeleninu, ochutíme kořením a přidáme drcené bobkové listy, osolíme, vmícháme rajský protlak a asi deset minut podusíme.

Na dno zapékací nádoby rozprostřeme polovinu zeleninové směsi, na ni poklademe filety ryby, navršíme druhou část zeleniny a střídavě pokryjeme plátky rajčete a citronu.

Brambory oloupeme, podélně nakrájíme na čtvrtiny a orestujeme na oleji, ochutíme kořením, koprem, česnekem a na závěr lžičkou máku.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl