Moučníky a cukroví

Smažené květy černého bezu

Příroda nám naděluje dary, které dokážeme více či méně využít. Květy černého bezu a třeba i květy akátu lze velmi atraktivně upravit smažením ve vinném těstíčku. Pokapané lučním medem je pak můžete podávat jako skvělý a neotřelý dezert.

4 porce

3 vejce
200 ml bílého vína
špetka soli
hladká mouka
12 květů černého bezu
olej na smažení

na podávání

med

Vejce a bílé víno rozšleháme se špetkou soli, postupně přisypáváme mouku, až se nám vytvoří polohusté těstíčko.

Do těstíčka namáčíme jednotlivé květy černého bezu a smažíme je na rozpáleném oleji dozlatova.

Smažené květy podáváme pokapané medem.

Ohodnoťte tento recept: 

43 hlasů

Další recepty Celý díl