Maso

Kuřecí paličky pečené v cukrovém pivu s cibulí

Kuře je jemně nasládlé chuti s vůní po exotickém koření. Pokrm, který zachutná především ženám.

4 porce

12 kuřecích paliček
150 g špeku
4 velké cibule
2 kousky celé skořice
8 bobkových lístků
8 kuliček nového koření
16 kuliček celého pepře
40 g hnědého cukru
1 snítka tymiánu
500 ml černého piva
sůl

40 ml oleje
1 řapík řapíkatého celeru
2 jablka
1/2 citronu
50 g dijónské hořčice
mletý pepř
sůl

Kuřecí paličky očistíme a z kosti stáhneme kůži.

Špek nakrájíme na kostky a vypečeme v kastrolu dozlatova, přidáme kuřecí paličky, opečeme, cibuli a koření. Až je cibule zlatavá, zasypeme cukrem, necháme krátce zkaramelizovat, zalijeme pivem, osolíme a přivedeme k varu. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C 30−40 minut.

Na oleji orestujeme nakrájený řapíkatý celer, přidáme citron nakrájený na kolečka, osmahneme ho a nakonec vložíme jablka, která opět zarestujeme, vložíme hořčici a dochutíme solí a pepřem.

Zeleninu smícháme s pečeným kuřetem a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

12 hlasů

Další recepty Celý díl