Vepřová pomazánka z výpečků na pivním želé

Jako byste měli na talíři pivní drahokamy s vynikající, po křenu pikantní pomazánkou.
Nápaditý recept, nevšední, přitom ho zvládnou připravit i začátečníci.
4 porce
pivní želé
500 ml 10° světlého piva
10 g želatiny
hrst petrželky
1 chilli paprička
Světlé pivo společně se sekaným chilli svaříme na polovinu a poté odstavíme. Přidáme sekanou petrželku, vmícháme želatinu a už nevaříme!
Misku s rovným dnem (nebo formu na paštiky) vyložíme potravinářskou folií, do ní vlijeme pivní želé do výšky cca 2–3 cm a necháme ztuhnout.
Hotové želé krájíme na kostky a podáváme s kopečkem pomazánky a pečivem.
pomazánka
200 g vepřového bůčku
1 velká cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce drceného kmínu
sůl
pepř
20 g strouhaného křenu
Maso nakrájíme na kostky a v pekáči ho smícháme se sekaným česnekem, cibulí a kořením. Vložíme do trouby a pečeme při 160 °C asi 45 minut.
Po upečení maso necháme zchladnout a dobře ho rozmixujeme na jemnou pomazánku. Smícháme ji s křenem a zdobíme ji želé.
Ohodnoťte tento recept: