Různé

Omeleta s bylinkami

Jak správně připravit omeletu jako od šéfkuchaře? Není to žádná věda, chce to jen párkrát vyzkoušet a dostat do ruky ten správný „grif“. Vajíčka používejte výhradně čerstvá, nechte je chvilku „ohřát při pokojové teplotě“, vejce nešlehejte zcela dohladka, ale jen zlehka prošlehejte. Omeleta by neměla být vysušená, nýbrž vláčná a pěkně zabalená.

1 porce

3 vejce
1 jarní cibulka
hrst bylinek (libeček, pažitka)
mletý pepř
sůl
10 g másla

Vejce vyklepneme do misky a vidličkou je promícháme, ochutíme je najemno nakrájenou cibulkou, bylinkami, pepřem a solí.

Teflonovou pánev rozehřejeme, necháme rozpustit máslo, vlijeme vajíčka. Pár vteřin je necháme probublat, potom je vařečkou postupně shrnujeme od okraje ke středu, vždy na pár vteřin počkáme a pak postup zopakujeme.

Ke konci uchopíme pánev za rukojeť a nakloníme ji, aby omeleta sklouzla k jedné straně, přeložíme a shrneme na talíř.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl