Ryby a mořské plody

Bramborové taštičky plněné uzeným pstruhem s brokolicí

Lahodný uzený pstruh může posloužit jako zdravá lehká svačinka nebo večeře.

Poskytne chuťový zážitek a současně (stejně jako maso všech sladkovodních ryb) prospěje i oběhovému ústrojí, omezí riziko infarktu, posílí imunitu a udrží štíhlou postavu.

S uzeným pstruhem jsou vynikající i níže uvedené bramborové taštičky.

8 porcí

náplň do taštiček

4 filety uzeného pstruha
30 g másla
2 jarní cibulky
snítka tymiánu
citronová šťáva
sůl

Filety pstruha důkladně zbavíme kostí a maso nasekáme najemno.

Cibulku nakrájíme a společně se pstruhem ji osmahneme na másle, ochutíme tymiánem, citronovou šťávou a solí. Směs necháme zchladnout.

bramborové těsto

600 g brambor vařených ve slupce
200 g hrubé mouky
150 g krupice
1 vejce
sůl

Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s uvedenými ingrediencemi. Těsto rozválíme na cca 3 mm silný plát, který rozdělíme na čtverce 8 × 8 cm.

Na střed čtverců klademe náplň, poté čtverce přehneme do tvaru trojúhelníčků, okraje dobře utěsníme a vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.

Dobrou přílohou je dušená zelenina nebo brokolice se strouhankou.

brokolice

1 brokolice
50 g másla
sůl
100 g strouhanky

Brokolici rozdělíme na malé růžičky, které krátce spaříme v horké vodě (cca 1 minutu) a nato ji ihned zchladíme ve vodě s ledem – tak zůstane brokolice krásně zelená. Necháme okapat.

Strouhanku nasucho opražíme.

Na pánvi rozpustíme máslo, orestujeme na něm brokolici, trochu osolíme a na závěr vmícháme strouhanku.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl