Bramborové taštičky plněné uzeným pstruhem s brokolicí
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/209/209562221900010/75142.jpg?1304427240)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept609.jpg?1239035951)
Lahodný uzený pstruh může posloužit jako zdravá lehká svačinka nebo večeře.
Poskytne chuťový zážitek a současně (stejně jako maso všech sladkovodních ryb) prospěje i oběhovému ústrojí, omezí riziko infarktu, posílí imunitu a udrží štíhlou postavu.
S uzeným pstruhem jsou vynikající i níže uvedené bramborové taštičky.
8 porcí
náplň do taštiček
4 filety uzeného pstruha
30 g másla
2 jarní cibulky
snítka tymiánu
citronová šťáva
sůl
Filety pstruha důkladně zbavíme kostí a maso nasekáme najemno.
Cibulku nakrájíme a společně se pstruhem ji osmahneme na másle, ochutíme tymiánem, citronovou šťávou a solí. Směs necháme zchladnout.
bramborové těsto
600 g brambor vařených ve slupce
200 g hrubé mouky
150 g krupice
1 vejce
sůl
Oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle a smícháme s uvedenými ingrediencemi. Těsto rozválíme na cca 3 mm silný plát, který rozdělíme na čtverce 8 × 8 cm.
Na střed čtverců klademe náplň, poté čtverce přehneme do tvaru trojúhelníčků, okraje dobře utěsníme a vaříme v osolené vodě asi 3 minuty.
Dobrou přílohou je dušená zelenina nebo brokolice se strouhankou.
brokolice
1 brokolice
50 g másla
sůl
100 g strouhanky
Brokolici rozdělíme na malé růžičky, které krátce spaříme v horké vodě (cca 1 minutu) a nato ji ihned zchladíme ve vodě s ledem – tak zůstane brokolice krásně zelená. Necháme okapat.
Strouhanku nasucho opražíme.
Na pánvi rozpustíme máslo, orestujeme na něm brokolici, trochu osolíme a na závěr vmícháme strouhanku.
Ohodnoťte tento recept: