Ryby a mořské plody
Kapr na pivu s křenem


V tomto případě opět platí pravidlo, že v jednoduchosti je krása, která skvěle chutná!
4 porce
1 kg filetu z kapra
sůl
mletý pepř
1 citron
50 g másla
1 cibule
100 ml světlého 10° piva
hrst petrželky kudrnky
4 lžíce čerstvého křenu
4 krajíce chleba
Filet kapra nakrájíme na porce, které osolíme, opepříme, zakápneme citronem a necháme chvilku odležet.
Na rozpálené máslo vložíme kapra kůží dolů, přidáme na klínky nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, podlijeme pivem, ochutíme nasekanou petrželkou a chvilku dusíme pod pokličkou, poté odkryjeme, maso párkrát přelijeme pivní šťávou.
Na talíři porce kapra posypeme čerstvě nastrouhaným křenem. Podáváme s chlebem.
Ohodnoťte tento recept:
19 hlasů