Ryby a mořské plody
Kapr na pivu s křenem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/w512/209/209562221900008/74140.jpg?1304427370)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/../recepty/recept600.jpg?1237824992)
V tomto případě opět platí pravidlo, že v jednoduchosti je krása, která skvěle chutná!
4 porce
1 kg filetu z kapra
sůl
mletý pepř
1 citron
50 g másla
1 cibule
100 ml světlého 10° piva
hrst petrželky kudrnky
4 lžíce čerstvého křenu
4 krajíce chleba
Filet kapra nakrájíme na porce, které osolíme, opepříme, zakápneme citronem a necháme chvilku odležet.
Na rozpálené máslo vložíme kapra kůží dolů, přidáme na klínky nakrájenou cibuli, necháme ji zesklovatět, podlijeme pivem, ochutíme nasekanou petrželkou a chvilku dusíme pod pokličkou, poté odkryjeme, maso párkrát přelijeme pivní šťávou.
Na talíři porce kapra posypeme čerstvě nastrouhaným křenem. Podáváme s chlebem.
Ohodnoťte tento recept:
19 hlasů