Maso

Telecí milánské řízky s houbovým špenátem

Inspirace z Itálie – jemné telecí řízečky na milánský způsob – jsou obalené v parmazánovém těstíčku a smažené na přepuštěném másle.

4 porce

600 g telecí kýty
sůl
mletý pepř
1 vejce
50 g strouhaného parmazánu
hladká mouka
150 g másla
1 citron

Máslo přepustíme a slijeme. Z vejce, parmezánu a mouky vymícháme hladké těstíčko. Kýtu naporcujeme a řízky přes folii naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v těstíčku a smažíme na přepuštěném másle dozlatova.

špenát

2−3 rajčata
30 g másla
300 g hlívy ústřičné nebo žampionů
500 g špenátu
sůl

Nejprve si připravíme rajčata. Na špičce je nařízneme do kříže a cca 20 vteřin spaříme, poté oloupeme, rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Na másle opečeme nakrájené houby, přidáme špenát, osolíme. Až špenát slehne, přidáme rajčata, promícháme a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

9 hlasů

Další recepty Celý díl