Maso

Irské jehněčí stew

Na řadě je další evropský pokrm, který ve svém názvu nese zemi původu – maso se zeleninou dusíme samozřejmě na pivu značky Guinness.

6−8 porcí

600 g jehněčího (nebo hovězího) masa
2 lžíce oleje
400 g cibule
300 g mrkve
600 g brambor
8 stroužků česneku
snítka tymiánu
sůl
mletý pepř
0,5 l piva Guinness
1,2 l hovězího vývaru
hrst petrželky kudrnky

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme a v hrnci důkladně opečeme. Vypneme plamen a do hrnce naskládáme střídavě na kolečka nakrájenou cibuli, mrkev a brambory.

Jednotlivé vrstvy proložíme sekaným česnekem, okořeníme solí, pepřem a tymiánem. Nakonec zalijeme pivem a vývarem. Zapneme plamen a přivedeme pozvolna k varu. Poté vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 2 hodiny.

Podáváme s najemno nasekanou petrželkou.

Ohodnoťte tento recept: 

19 hlasů

Další recepty Celý díl