Maso

Slanina plněná bylinkovým tvarohem a ořechy

Předkrm, kterým zaujmete každého (kromě vegetariánů a veganů, samozřejmě) – je efektní na pohled i chuťově atraktivní.

4 porce

rolky ze slaniny

50 g vlašských ořechů
1 snítka rozmarýnu
30 ml panenského olivového oleje
200 g měkkého plnotučného tvarohu
1 hrstka řeřichy
sůl
pepř
12 silnějších plátků anglické slaniny

zelenina

200 g mrkve
200 g kořenové petržele
40 g másla
2 lžíce třtinového cukru
sůl

Ořechy, rozmarýn a olivový olej rozmixujeme a smícháme jej s tvarohem a řeřichou, osolíme, opepříme a v lednici necháme odležet.

Ze slaniny vytvoříme rolky, spíchneme je párátkem, narovnáme do zapékací mísy „nastojato“ a naplníme tvarohovou směsí. Vložíme do rozpálené trouby na maximální teplotu a krátce zapečeme – 5 minut při 200 °C.

Petržel a mrkev nakrájíme na jemné nudličky, které krátce orestujeme na cukrovém másle, přidáme špetku soli.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl