Maso

Segedín z uzeného kuřete

Zdravíme všechny vyznavače gulášů. Filip předává divákům recept na speciální segedínský guláš, který se naučil vařit od svého kamaráda-kuchaře. Sami se přesvědčíte, že tento recepis stojí za odzkoušení a degustaci. Segedín, zjemněný smetanou, nezvykle voní po uzeném. S chlebem je úplně nejlepší. Guláš je velmi rychle hotov, což je velké plus v okamžiku, kdy nemáte času nazbyt a potřebujete někoho vydatně nakrmit. Filip má šikovné kamarády! Asi je brzy pozveme na natáčení.

4 porce

4 uzená kuřecí stehna
2 cibule
1 lžíce kmínu
3 lžíce sladké papriky
400 ml vody
400 g kysaného zelí
200 ml smetany ke šlehání
olej
sůl
pepř

1. Z kuřecích stehen obereme maso a nakrájíme ho na hrubé kousky.

2. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přidáme maso a kysané zelí, osolíme, opepříme, přivedeme k varu a povaříme cca 15 - 20 minut.

3. Na závěr zjemníme smetanou a krátce provaříme. Podáváme nejlépe s chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

54 hlasů

Další recepty Celý díl