Maso
Vepřenky s cibulí


Jednoduchá klasika z dob nedávno minulých se připravuje z dobrého plecka, patří k ní dobrá hořčice, podle gusta plnotučná, kremžská nebo ostřejší dijonská.
4−6 porcí
400 g vepřové plece
50 g žemle
100 ml vody
sůl
2 lžičky sladké mleté papriky
čerstvě mletý pepř
olej na smažení
1 cibule
hořčice na potření
½ chleba
Maso umeleme nahrubo spolu s žemlí, kterou předem namočíme do vody a vymačkáme, osolíme, ochutíme paprikou a pepřem a dobře promícháme, necháme chvíli odležet a pak tvarujeme tenčí placičky, které po obou stranách opékáme dozlatova.
Upečené vepřenky klademe na savý papír, potřeme hořčicí a posypeme jemně nakrájenou cibulí. Podáváme s chlebem nebo různě upravenými brambory a zeleninovými saláty.
Ohodnoťte tento recept:
55 hlasů